yhdistystieto.fi Yhdistysarki helpommaksi yhdessä!

Jäsenedut

Muokkaa tätä artikkelia Näytä Wikin kategoriat. Näytä historia

Jäsenedut ovat yhdistysten ja liittojen jäsenilleen tarjoamia etuisuuksia jäsenyyttä vastaan. Jäsenedut voivat olla pitkäaikaisia, vuosittain pysyviä tai esimerkiksi sesongin mukaan vaihtuvia.

Millaisia jäsenedut ovat?

Yleensä jäsenetuja jäsenistölleen pystyvät tarjoamaan lähinnä suuremmat ja ammattimaisemmin toimivat yhdistykset ja liitot. Pienillä yhdistyksillä tärkein jäsenetu voi olla jo hyvin hoidettu yhdistystoiminta. Varsin yleinen konkreettinen jäsenetu on yhdistyksen tai sen keskusjärjestön lehti, jonka saa maksamalla jäsenmaksun.

Yrittäjäyhdistyksillä tai tietyn ammattikunnan yhdistyksillä jäsenetuna saattaa olla yhteinen palveluhakemisto, jossa tarjotaan edullista ilmoitustilaa. Myös nettisivuilla olevat markkinapaikat voivat olla erityisiä jäsenetuja. Ne voivat olla joko täysin ilmaisia tai hyvin edullisia.

Edullisten liikuntapalvelujen järjestäminen on myös tavallinen jäsenille tarjottava etu. Mahdollisuus osallistua yhdistyksen ylläpitämien hankkeiden järjestämiin koulutuksiin joko täysin ilmaiseksi tai erittäin edullisesti voidaan myös katsoa jäseneduksi.

Jäsenedut markkinointikeinona

Suurilla yhdistyksillä ja niiden keskusjärjestöillä on mahdollisuus neuvotella eri tahojen kanssa erilaisista jäseneduista. Jäsenedut ja niiden tarjoaminen voivat toimia markkinointikeinona esimerkiksi vakuutusyhtiöille, pankeille ja yrityksille.

Yhdistyksen jäsenet voivat halutessaan tarjota etuja muille jäsenille (esimerkiksi tietyn alennusprosentin omista tuotteistaan tai palveluistaan).

Jäsenetuja saadakseen henkilön tulee pystyä osoittamaan kuuluvansa yhdistykseen, jolle jäsenetutarjous on tehty. Tätä varten yhdistyksissä käytetään esimerkiksi jäsenkortteja ja mahdollisesti myös jäsennumeroa.

Etsi tietoa wikistä ja keskusteluista!
Rekisteröidy ilmaiseksi

Rekisteri ja Kotisivut yhdistykselle

Lue lisää!