yhdistystieto.fi Yhdistysarki helpommaksi yhdessä!

Yhdistyksen tilinpäätös

Muokkaa tätä artikkelia Näytä Wikin kategoriat. Näytä historia

Yhdistyksen tilinpäätös tulee tuottaa yhdistyksessä jokaiselta tilikaudelta. Yleensä tilinpäätös on tehtävä viimeistään neljän kuukauden kuluessa tilikauden loppumisesta.

Oleellinen asia on, että yhdistyksen tilinpäätös antaa oikeat ja selkeät tiedot yhdistyksen taloudellisesta asemasta sekä toiminnan tuloksista. Tilinpäätöksen tulee sisältää kaikki yhdistyksen taloudellinen toiminta.

Yhdistyksen tilinpäätös tulee valmistella sääntöjen määräämällä tavalla. Hallituksen tulee perehtyä hyvissä ajoin ennen vuosikokousta tilinpäätökseen ja allekirjoittaa se ennen tilintarkastusta. Hallitus siis vastaa tilinpäätöksen paikkansapitävyydestä. Tilintarkastus kuuluu kahden vuosikokouksen mallissa kevätkokouksen asialistalle.

Tilinpäätös ajallaan? – Taloudenhoitaja huolehtii

Taloudenhoitajan tehtävä on huolehtia, että tilinpäätös valmistuu ajallaan. Taloudenhoitaja myös toimittaa tilinpäätöksen hallituksen ja tilintarkastajien käsiteltäväksi. Taloudenhoitaja esittelee tilinpäätöksen ja tilintarkastajien lausunnon vuosikokoukselle, joka päättää vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle.

Yhdistykselle pitää valita vähintään yksi tilintarkastaja ja varatilintarkastaja. TIlikaudesta tehty tilitarkastus lisätään liitteenä tilinpäätöksen yhteyteen. Tilintarkastajan ja varatilintarkastajan valitsee yhdistyksen vuosikokous.

Mitä yhdistyksen tilinpäätös sisältää?

Yhdistyksen tuloslaskelma ja tase Liitetiedot (kuten tehty tilitarkastus) Edelliseltä vuodelta vertailutiedot Mahdollisesti rahoituslaskelma ja toimintakertomus

Tarkemmat esimerkit tuloslaskeman ja taseen sisällöistä voit ladata allaolevista linkeistä.

Rekisteri ja Kotisivut yhdistykselle.

Kokeile ilmaiseksi!
Etsi tietoa wikistä ja keskusteluista!
Rekisteröidy ilmaiseksi

Uutta Pölytön yhdistys -blogissa

 

Jäsenlaskutus kuntoon vartissa!

Yhdistysavain Rekisterillä aikaa ei mene minuuttiakaan ylimääräistä, ja maksat laskujen lähettämisestä vain kappalemäärän mukaan.

Lue ohjeet »