yhdistystieto.fi Yhdistysarki helpommaksi yhdessä!

Yhdistyksen rekisteröinti

Muokkaa tätä artikkelia Näytä Wikin kategoriat. Näytä historia

Yhdistyksen rekisteröinnin yhteydessä yhdistys kirjataan yhdistysrekisteriin.

Yhdistyksen rekisteröinti ja perusilmoitus

Yhdistyksen rekisteröimiseksi täytetään perusilmoitus, johon liitetään perustamiskirja ja säännöt kolmena kappaleena. Nämä asiakirjat toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi. Kun perusilmoitus on hyväksytty, voidaan yhdistyksen nimen perään merkitä kirjaimet ry. Lyhenne tarkoittaa rekisteröityä yhdistystä.

Yhdistystä ei kuitenkaan ole pakko rekisteröidä. Ainoastaan rekisteröity yhdistys voi kuitenkin esimerkiksi omistaa omaisuutta, tehdä sopimuksia tai laatia anomuksia ja hakemuksia. Yhdistyksen rekisteröinti voi siis olla toiminnan kannalta erittäin hyödyllinen.

Perusilmoituslomakkeen voi täyttää suoraan sähköisesti yhdistysrekisterin sivuilla tai ladata tarvittavat lomakkeet omalle koneelle. Lomakkeet voi myös tilata paperiversiona tai ne voi hakea maistraatista.

Yhdistyksen rekisteröinnin ennakkotarkastukset

Ennakkotarkastuksessa käydään läpi yhdistyksen säännöt tai sääntömuutokset ennen rekisteröintiä. Ennakkotarkastukset ovat hyödyllisiä lähinnä suurille liitoille, joilla on monimutkaiset säännöt. Lisää ennakkotarkastuksista voi lukea patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta.

Sähköinen rekisteröinti

Patentti- ja rekisterihallituksen sähköinen yhdistyksen perustamispalvelu. Palvelu ohjaa tekemään perusilmoituksen yhdistysrekisteriin. Ohjatussa prosessi luodaan kätevästi yhdistyksen säännöt, perustamiskirja ja kirjataan kaikki tarpeelliset tiedot. Tunnistautuminen onnistuu pankkitunnuksilla, joten yhdistyksen rekisteröinti käy näppärästi.

Etsi tietoa wikistä ja keskusteluista!
Rekisteröidy ilmaiseksi

Rekisteri ja Kotisivut yhdistykselle

Lue lisää!