yhdistystieto.fi Yhdistysarki helpommaksi yhdessä!

Hyvät yhdistyskäytännöt

Muokkaa tätä artikkelia Näytä Wikin kategoriat. Näytä historia

Yhdistyksen hyvä hallintotapa sisältää  lukuisia erilaisia elementtejä. Yhdistyksessä vallitsee avoin ilmapiiri, kokoukset ovat valmisteltuja, lakeja ja sääntöjä noudatetaan automaattisesti, turhaa byrokratiaa suosita byrokratian vuoksi ja niin eteenpäin.

Haluamme lisäksi nostaa esille muutamia tarkempia seikkoja, jotka ovat taatusti askeleita kohti yhdistyksen hyvää hallintotapaa.

Hyviä yhdistyskäytäntöjä riittää joka yhdistykseen

Yhteisillä yhdistyksen arvoilla tarkoitetaan yleisiä toimintaperiaatteita, jotka ohjaavat yhdistyksen toimintaa. Yhteiset sisäistetyt arvot ovat arvokkaita yhdistyksen hyvinvoinnille, ja niiden huoltamiseen onkin syytä kiinnittää myös huomiota.

Osallistavilla menetelmillä puolestaan voidaan lisätä avoimuutta, jäsendemokratiaa ja sitoutumista yhdistyksessä. Niitä kannattaa hyödyntää kokouksissa aina kun se vain on mahdollista.

Jäsenkyselyt ovat puolestaan erinomainen keino ylläpitämään yhdistyksen hyviä käytäntöjä. Yhdistyksen toiminnan vilkkaus ja laajuus vaikuttavat siihen, kuinka usein jäsenkyselyjä on hyvä tehdä. Tasainen tahti (ainakin ilman pitkiä taukoja) ja vaihtelevat aiheet ovat hyviä toimintatapoja jäsenkyselyjen yhteydessä.

Kommentoi ja kerro omat hyvät yhdistyskäytäntösi muille yhdistysaktiiveille!

Etsi tietoa wikistä ja keskusteluista!
Rekisteröidy ilmaiseksi

Rekisteri ja Kotisivut yhdistykselle

Lue lisää!