yhdistystieto.fi Yhdistysarki helpommaksi yhdessä!

Jäsenistö

Muokkaa tätä artikkelia Näytä Wikin kategoriat. Näytä historia

Yhdistystoimintaa ei olisi ilman yhdistyksen jäsenistöä. Jäseninä yhdistyksissä voi olla yksityisiä henkilöitä, yhteisöjä tai säätiöitä.

Tärkein yksittäinen välinen jäsentietojen hallintaan yhdistyksissä on jäsenrekisteri. Jäsenrekisteri sisältää ainakin tiedon jokaisen jäsenen täydellisestä nimestä sekä kotipaikasta, ja lisäksi voidaan sopia muita jäsenrekisteriin merkittäviä tietoja. Nykyään jäsenrekisteriä pidetään yleensä yllä sähköisessä muodossa. Ylläpidosta vastaa yhdistyksen hallitus.

Jäsenhankinnalla taataan toiminnan jatkuvuus

Uusien jäsenien hankkiminen onnistuu luonnostaan yhdistykselle, jonka toiminta näyttää laadukkaalta ja hyvin ulospäin tiedotetulta. Yhdistyksen toiminnan tulee näyttää potentiaalisille jäsinillepäin houkuttelevalta.

Ainakin ajoittain jäsenhankintaan kannattaa kuitenkin suunnata erityisiä panostuksia. Näitä voivat olla esimerkiksi erilaiset jäsenhankintakampanjat tai -kilpailut. Jäsenhankinta voidaan vaihtoehtoisesti pitää myös jatkuvasti aktiivisena.

Yhdistyksen toiminnan ylläpitämiseksi jäseniltä peritään jäsenmaksua. Etenkin isommat yhdistykset voivat tarjota jäsenmaksun yhteydessä jäsenistölleen myös erilaisia jäsenetuja. Yleisin etu on varmaankin edelleen yhdistyksen jäsenlehti.

Lue lisää yhdistyksen jäsenistöön liittyvistä tarkemmista aihepiireistä muista Jäsenistö-aiheen artikkeleista.

Katso vinkkejä jäsenhankintaan myös Yhdistysavaimen blogista.

Etsi tietoa wikistä ja keskusteluista!
Rekisteröidy ilmaiseksi

Rekisteri ja Kotisivut yhdistykselle

Lue lisää!