Työnteko yhdistyksessä

Hei,

Usea yhdistys tarjoaa hyödyllisiä työtehtäviä joita sanotaan monesti nimellä työkokeilu tai kuntouttava työtoiminta. Esim. Siivous, autojen korjaus, pihatyöt jne. Mitä jos näkee että nuo hommat ovat mieluisia "sekatöitä" mitä voisi tehdä vaihtelevasti itseään toteuttaen, voisiko esim. Yhdistyksen jäsenenä osallistua noihin töihin eli ei pelkästään ns. Asiakkaana? Ja onko mahdollista että jotkut yhdistykset maksavat palkkaa vai onko nimenomaan kilometrikorvaukset ja nettietu jne luontaisedut ainoat palkkiomuodot? Kyselen koska työllistyminen hankalaa ja nimenomaan itsensä toteuttaminen on tärkeä asia.