Yhdistyksen säännöt

Jos yhdistyksen vuosikokouksessa on sääntö, että kokouksessa käsiteltävät asiat on ilmoitettava hallitukselle 14 pv ennen kokousta, niin voiko itse kokouksessa ottaa muita asioita esille ja ne kirjataan pöytäkirjaan muut asiat.

Mikäli hallituksen toimikausi on 2-vuotta ja sääntöjen mukaan jäsenistä on erovuorossa kerrallaan puolet. Erovuoroisuus ratkaistaan ensimmäisellä kerralla arvalla, sen jälkeen vuoron mukaan. Tarkoittaako, että se että jo 1-vuoden jälkeen puolet hallituksesta on pakoitettu eroamaan?

Yhdistyksen kokouksessa voi ottaa muita asioita käsiteltäviksi, mutta mikäli ovat hankalia päättää siinä tilanteessa, tulisi pöytäkirjaan merkitä asia ja päätökseksi kirjata asian jättäminen pöydälle ja siirtäminen seuraavaan kokoukseen.

Kuten säännöissä on sanottu, niin ensimmäisellä kerralla erovuoroiset ratkaistaan arvalla, eli silloin puolet hallituksesta on pakotettu eroamaan. Toki jos tilalle ei ole muita tulossa, voivat samat henkilöt jatkaa hallituksessa, eli ovat erovuoroisia kahden vuoden kuluttua.