yhdistystieto.fi Yhdistysarki helpommaksi yhdessä!

Keskustele ja kysy yhdistysasioista

Täällä suomalaiset yhdistysaktiivit keskustelevat yhdistystoimintaan liittyvistä asioista. Kysy kysymyksesi tai auta toisia asiantuntevalla vastauksellasi.

« Kaikki keskustelut

Yhdistyksen hallituksen yleisvarajäsenten kutsumisjärjestyksestä

Jos yhdistyksen hallituksen varsinaisilla jäsenillä ei ole henkilökohtaisia varajäseniä, vaan hallitukselle on valittu vain ns. yleisvarajäseniä, eikä yhdistyksen säännöissä ole mainintaa heidän kutsumisjärjestyksestään kokouksen äänivaltaisiksi edustajiksi, niin miten silloin kuuluisi menetellä ?

Meillä on yhdistyksessämme tapana kutsua hallituksen kokouksiin aina myös kaikki varajäsenet, mutta jos ja kun joudumme äänestystilanteeseen, niin missä järjestyksessä valitaan varajäsenistä ne äänivaltaiset, kun yhdistyksen säännöissä tai yhdistyksen kokouksessa ei ole päätetty järjestyksestä.

Olen ymmärtänyt asian niin, että yhdistysoikeuden asiantuntijoiden mukaan yleisvarajäsenten kutsumisjärjestyksestä määrääminen ei kuulu hallituksen puheenjohtajan tehtäviin, koska silloin puheenjohtajalla olisi liian vahva asema hallituksen kokousten kulloistakin kokoonpanoa määrättäessä.

Uutta Pölytön yhdistys -blogissa

Yhdistysavaimen blogissa kirjoitetaan yhdistyksistä ja netistä.
Lue uusin kirjoitus tästä!