Toimintakertomuksen käsittely yhdistyksen kokouksessa

Hei!

Toimintakertomusta kuvaavassa tekstissä sanotaan

"Toimintakertomus on hallituksen kertomus edelliseltä toimintavuodelta. Yhdistyksen kokouksella ei siis ole oikeutta muuttaa siitä mitään."

Mihinhän tämä mahtaa perustua? Käytännössähän yhdistyksen kokouksissa tehdään usein esim. joitain lisäyksiä hallituksen laatimaan toimintakertomuksen luonnokseen ennen kuin kokous hyväksyy sen.

Ehkä tuo kuvaus koskeekin vain sellaista toimintakertomusta, jota kirjanpitolaissa tarkoitetaan. Eli kertomusta, joka noudattaa kaikkia kirjanpitolain ja muita toimintakertomuksen laatimista koskevia säännöksiä ja jossa tilinpäätös ja toimintakertomus muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden.

Näyttää siltä, että nimitystä toimintakertomus on käytetty myös muista, vapaammin toteutetuista kertomuksista.