Puolivallaton hallitus

Olen tässä ihmetellyt sellaista yhdistyksen hallituksen tilannetta, jossa hallituksessa ei yhden jäsenen eron jälkeen ole enää sääntöjen mukaista minimimäärää hallituksen jäseniä, ja silti hallitus puuhastelee vajaalukuisena sitä sun tätä. Kun tästä on valitettu, hallituksen mielestä kaikki on OK, koska vajaalukuisuudesta ei ole nostettu määräaikaan mennessä kannetta tuomioistuimessa.

Mitenkähän tällaiseen pitäisi suhtautua? Ei kai se yhdistyslaki ja yhdistyksen säännöt ole pelkkä muodollisuus? Olisi kiva tietää, miten asia ihan oikeasti on.