yhdistystieto.fi Yhdistysarki helpommaksi yhdessä!

Keskustele ja kysy yhdistysasioista

Täällä suomalaiset yhdistysaktiivit keskustelevat yhdistystoimintaan liittyvistä asioista. Kysy kysymyksesi tai auta toisia asiantuntevalla vastauksellasi.

« Kaikki keskustelut

Puolivallaton hallitus

Olen tässä ihmetellyt sellaista yhdistyksen hallituksen tilannetta, jossa hallituksessa ei yhden jäsenen eron jälkeen ole enää sääntöjen mukaista minimimäärää hallituksen jäseniä, ja silti hallitus puuhastelee vajaalukuisena sitä sun tätä. Kun tästä on valitettu, hallituksen mielestä kaikki on OK, koska vajaalukuisuudesta ei ole nostettu määräaikaan mennessä kannetta tuomioistuimessa.

Mitenkähän tällaiseen pitäisi suhtautua? Ei kai se yhdistyslaki ja yhdistyksen säännöt ole pelkkä muodollisuus? Olisi kiva tietää, miten asia ihan oikeasti on.

Joku porsaanreikä tässäkin olemassa ja kanteen nostamiseen liian suuri kynnys eli parempi katsoa läpi sormien. Yhdistyksen kokous ei kyennyt valitsemaan puheenjohtajaa eikä täydentämään hallitusta sääntöjen mukaiseksi. Hallitus valitsi keskuudestaan sentään varapuheenjohtajan, joka hoitikin sitten samalla sihteerin ja taloudenhoitajan tehtäviä koko vuoden. Vajaalukuinen hallitus erotti aktiivijäseniä, teki poliisille tutkintapyyntöä ym. myyräntyötä. Yrityksiin ylimääräisen kokouksen koollekutsumiseksi varapuheenjohtaja ilmoitti, ettei hallitusta saada koolle ennen syyskokousta, joka pidettiinkin sitten joulunpyhien jälkeen.
Sokerina pohjalla oli toiminnantarkastajien lausunto ko. vuodelta "yhdistyslakia tai yhdistyksen sääntöjä ei oltu rikottu"!

Uutta Pölytön yhdistys -blogissa

Yhdistysavaimen blogissa kirjoitetaan yhdistyksistä ja netistä.
Lue uusin kirjoitus tästä!