Säännöt

Liityin viime vuonna erääseen yhdistykseen. Olen pyytänyt nähtäväkseni yhdistyksen sääntöjä ja saanut nähtäväksi säännöt, jotka laadittiin perustamisvuonna 2005. Sääntöihin on kuitenkin tullut vuosien varrella muutoksia. Uusia sääntöjä ei kuitenkaan ole minulle pyynnöistäni huolimatta nähtäväksi annettu. Vastaus puheenjohtajalta oli hyvin yksiselitteinen: "Ne ei sulle kuulu." Onko todellakin niin, että säännöt eivät yhdistyksen jäsenenä minulle kuulu? Toinen kysymykseni liittyy nimenkirjoitusoikeuteen. Yhdistyksessämme on 4 jäsentä, joista 3 muodostavat hallituksen. Minä olen ainoa ns. rivijäsen. Kahdella hallituksen jäsenellä on nimenkirjoitusoikeus, yhdellä ei. Nimenkirjoitusoikeudelliset hallituksen jäsenet tekevät kaikki yhdistystä koskevat päätökset kahden kesken ja kun me kaksi nimenkirjoitusoikeudettomat yritämme saada äänemme kuuluviin, meidät tyrmätään tuohon nimenkirjoitusoikeudettomuuteen vedoten. Onko tämä yhdistyslain mukaista toimintaa? Jos ei, niin mihin näistä asioista voi kannella?