Hallituksen jäsenten valinta

Säännöt:
Yhdistystä edustaa ja sen asioita hoitaa hallitus, johon yhdistyksen vuosikokous valitsee kahdeksi vuodeksi vähintään neljä (4) ja enintään kuusi (6) varsinaista jäsentä, joista puolet on vuosittain erovuorossa.

Hallitus esittää yhdistyksen kokoukselle hallituksen kooksi viittä henkilöä tulevaksi toimikaudeksi. (yhdistys on pieni ja jäsenistö ikääntyy). Nykyiseen hallitukseen kuuluu kuusi jäsentä, joista kolme on erovuorossa.

1. kysymys:
Valitseeko yhdistyksen kokous erovuorossa olevien tilalle vain kaksi uutta jäsentä, vai valitseeko kokous koko hallituksen, viisi jäsentä?

2. kysymys:
Voiko yhdistyksen kokous silti valita, hallituksen esityksestä huolimatta, erovuoroisten tilalle kolme uutta jäsentä, jos ehdokkaita riittää??

Hei
Kokous päättää hallituksen valinnasta. Istuva hallitus tekee vain esityksen.
Kokous päättää ennen vaalia sääntöjen puitteissa kuinka monta hallituksen jäsentä valitaan.
Pienessä yhdistyksessä voidaan myös tunnustella jos tulijoita olisi enemmän, että saataisiinko hallitus mahdollisesti ns. täyteen.
Lukumäärä on kuitenkin päätettävä ennen varsinaista vaalia. Oli äänestystä odotettavissa tai
ei.
Eli vastaisin maallikkona, että kyllä voi valita.