Lisäys esityslistaan, asioiden käsittely

Jos jäsen ehdottaa ajoissa kokouksen esityslistalle asiaa, tuleeko se aina käsitellä? Jos ehdotuksessa on päätösehdotus, niin pitääkö siitä aina äänestää vai riittääkö että käsitellään vain aihetta muuten? Pitääkö päätösehdotus olla esityslistassa jos siitä äänestetään? Kyse on yleisistä asioista, ei esim. sääntömuutoksesta.
- Onko eroa jos on kyse yhdistyksen jäsenestä+vuosikokouksesta tai hallituksen jäsenestä+hallituksen kokouksesta?

Voiko hallitus tehdä päätöksiä omista toimintaohjeistaan tms., jotka eivät ole yhdistyksen varsinaisia sääntöjä tai tule muutenkaan varsinaisesti näkyville? Jos hallitus ne hyväksyy kokouksessa ja hallituksen jäsenet ovat niistä tietoisia, niin riittääkö se että toimintaohjeita tulisi noudattaa?