yhdistystieto.fi Yhdistysarki helpommaksi yhdessä!

Keskustele ja kysy yhdistysasioista

Täällä suomalaiset yhdistysaktiivit keskustelevat yhdistystoimintaan liittyvistä asioista. Kysy kysymyksesi tai auta toisia asiantuntevalla vastauksellasi.

« Kaikki keskustelut

Hallituksen esteellisyys toiminnantarkastajan valinnassa

moi

Varsinaisia toiminnantarkastajia valittaessa on annettu 14 ääntä (valittu kaksi eniten ääniä saanuttta), kokoukseen on osallistunut 7 jäsentä jotka eivät ole kuuluneet hallitukseen jonka toimintaa toiminnantarkastajat tarkastavat, lisäksi hallituksen jäsenet ovat äänestäneet.

Yhdistyslaki 26 §
Esteellisyys yhdistyksen kokouksessa
Hallituksen jäsen tai muu, jolle on uskottu yhdistyksen hallintoon kuuluva tehtävä, ei saa äänestää päätettäessä tilintarkastajan tai toiminnantarkastajan valitsemisesta tai erottamisesta,

1) Onko vaali mitätön (rikottu lakia)?
2) Onko järjestettävä pikaisesti uusi yhdistyksen kokous jossa valitaan toiminnantarkastajat?
3) Kun hallitus ei järjestä uutta kokousta, niin miten pitää menetellä?

Jos asiasta on kerran äänestetty niin mielestäni hallituksen jäsenten olisi pitänyt pidättäytyä äänestämästä. Mielestäni vaali on siten mitätön ja valinnat pitäisi uusia. Voidaan tietenkin myös arvioida sitä oliko virheellä vaikutusta vaalin lopputulokseen.

Hallituksen tehtävänä on kutsua yhdistyksen kokous koolle. Jollei hallitus asiassa pyynnöstä / vaatimuksesta huolimatta toimi niin sovelletaan käsittäkseni Yhdistyslain 20 § mukaista menettelyä, jonka perusteella on syytä olla yhteydessä Aluehallintovirastoon.

Uutta Pölytön yhdistys -blogissa

Yhdistysavaimen blogissa kirjoitetaan yhdistyksistä ja netistä.
Lue uusin kirjoitus tästä!