Yhdistyksen jäsenenä erillinen yhdistys

Voiko yhdistyksen jäsenenä olla yhdistys, eli ns. sekamuotoinen yhdistys.

Lähinnä ajatus olisi että on ns. pääyhdistys, jonka alla on ns. aliyhdistys (Yritysmaailmassa tytäryhtiö tapaan)

Jos mahdollista ,niin mitä ovat yhdistyksen vastuu sekä toimitustavat joita noudatetaan silloin.

Yhdistyslain mukaan yhdistyksen jäsenenä voi olla yksityinen henkilö, yhteisö ja säätiö. Eli rekisteröity yhdistys voi olla toisen yhdistyksen jäsenenä. Jäsenen vastuut määräytyvät sääntöjen perusteella. Jäsenmaksun maksaminen on yleisin jäsenen vastuu. Jäsenyhdistystä edustaa yhdistyksen kokouksessa erikseen valittu henkilö, jolle annetaan valtakirja. Usein hänelle annetaan myös ohjestus/määräys, jonka mukaan pitää tietyissä päätöksissä toimia.