tarkastajat

Yhdistyksen säännöissä:
"Yhdistyksessä on syyskokouksen valitsema tilintarkastaja ja toiminnantarkastaja, ja näillä kummallakin varahenkilö. Tilintarkastajan ja varatilintarkastajan tulee olla KHT tai HTM."
Tämä kohta ajalta ennen 1.9.2010. (Sääntöjä on muutettu tuon jälkeen mutta ei tätä kohtaa). Nyt voimme valita pelkästään toiminnantarkastajan varamiehineen, eikä heidän välttämättä tarvitse olla KHT/HTM, Tämä mahdollista myös ilman sääntömuutosta? Olenko ymmärtänyt oikein?

Jos sääntöjä ei olisi muutettu niin tilintarkastajaa ei tarvisi tässä tapauksessa valita, jollei jokin näistä ehdoista täyty:
-taseen loppusumma ylittää 100 000 euroa
-liikevaihto tai sitä vastaava tuotto ylittää 200 000 euroa tai
-palveluksessa on keskimäärin yli kolme henkilöä.

Jos tilintarkastajan valinta ei välttämätöntä edelläkuvatun perusteella, pitäisi mielestäni tuon sääntökirjauksen perusteella valita kaksi toiminnantarkastajaa ja heille varamiehet. Toiminnatarkastajan ei tarvitse olla KHT/HTM.

Jos sääntöihin on tehty muutos tuon 1.9.2010 jälkeen, kannattaa kysyä yhdistysrekisteristä heidän tulkintansa asiasta.