Kilpailutussäännöt

Yhdistystiedossa sanotaan, että hankinnoista pitää tehdä kilpailutus, jos ne ovat merkittäviä. Onko tästä olemassa tarkempia yleisiä ohjeistuksia vai nojataanko ennemmin yhdistyksen omiin sääntöihin tms? Onko ohjeistuksia siitä, miten kilpailutus tehdään tms.?
Kiitos vastauksista etukäteen!

Mielestäni liittyy enemmän siihen millaisia toimintaperiaatteita yhdistyksessä on noudatetaan. Kilpailutusta kannattaa tehdä jo siinäkin mielessä, että monesti saadaan kustannuksia painettua alas.

Pitää myös muistaa, että erityisesti julkiseeen rahaan (avustuksiin) saattaa liittyä ehtoja kilpailutuksesta. Näitä tulee ehdottomasti noudattaa koska laiminlyönti saataa johtaa avustusten takaisinperintään (osittain tai kokonaan).