yhdistystieto.fi Yhdistysarki helpommaksi yhdessä!

Keskustele ja kysy yhdistysasioista

Täällä suomalaiset yhdistysaktiivit keskustelevat yhdistystoimintaan liittyvistä asioista. Kysy kysymyksesi tai auta toisia asiantuntevalla vastauksellasi.

« Kaikki keskustelut

Rekisteröintimaksun kirjaaminen

Hei,

Kirjataanko yhdistyksen rekisteröintimaksu kirjanpitoon, sillä sehän maksetaan etukäteen, ennen rekiströintihakemuksen lähettämistä? Yhdistyksen ensimmäinen tilikausi alkaa vasta rekisteröintipäätöksen päivämäärästä, eli selvästi myöhemmin.

Silloin kun yhdistys on vielä rekisteröimätön, se ei ole oikeuskelpoinen. Sillä ei voi esim. olla omaisuutta, mutta varallisuutta voi olla. Yhdistyksen toimista vastaa silloin yhksityishenkilöt, erikseen tai yhdessä.

Eli koska yhdistyksellä voi olla varallisuutta, se voi myös maksaa tämän maksun, vaikka tapahtumasta vastaakin yksityishenkilöt?

Meillä on maksuperusteinen kirjanpito, mutta siirretäänkö tuo kulu suoriteperusteisesti tilikaudelle, tilikauden ensimmmäiseen päivään? Ja onko se silloin siirtovelka?

Kiitos kovasti, jos pystyt auttamaan!

Vastaus selvisikin jo. Tilikausi alkaakin yhdistyksen perustamispäivästä, ei rekisteröintipäivästä. Verotoimisto on siis laittanut väärän päivän kirjeessään, jossa ilmoittaa yhdistykselle Y-tunnuksen.

Kiitos kuitenkin!

Uutta Pölytön yhdistys -blogissa

Yhdistysavaimen blogissa kirjoitetaan yhdistyksistä ja netistä.
Lue uusin kirjoitus tästä!