pöytäkirjan allekirjoitus

Jos yksi pöytäkirjantarkastajista kieltäytyy allekirjoittamasta pöytäkirjaa, miten edetään? Neuvoksi olen nähnyt ainakin a) pöytäkirjan päivittämisen kunnes yhteinen näkemys löytyy b) uuden tarkastajan valinnan seuraavassa kokouksessa. Miten on?

Pöytäkirjan tarkastajilla ei ole oikeutta muuttaa pöytäkirjan tekstiä ja he voivat vain hyväksyä tai hylätä sen. Jos pöytäkirjan kirjaus ei tarkastastajan mielestä vastaa kokouksen kulkua, yleensä neuvotellaan puheenjohtajan ja/tai sihteerin kanssa löytyykö yhteinen näkemys siitä mitä pöytäkirjaan kirjoitetaan. Jos yhteistä näkemystä ei löydy, tarkastuslausuntoa ei anneta. Tällöin käytännössä ainoaksi vaihtoehdoksi jää se, että asia käsitellään uudestaan seuraavassa kokouksessa.