Vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle

Yhdistyksen kevätkokouksessa käydään läpi tilinpäätös liitteineen ja myönnetään hallitukselle vastuuvapaus. Mitä jos kokoukseen ei tule jäsenistöä paikalle kuin hallitus ja esimerkiksi toiminnantarkastajana toiminut. Voidaanko vastuuvapaus myöntää?

Mielestäni tällaisessakin tapauksessa vastuuvapaus voidaan myöntää jos yhdistyksen kokous on kutsuttu koolle sääntöjen määräämällä tavalla.

Jos vastuuvapauden myöntämisestä jouduttaisiin äänestämään niin hallituksen jäsenet ja toiminnantarkastaja ovat äänestyksessä esteellisiä koska äänestys koskee hallintoa, josta he ovat vastuussa.