valtakirjat / yhdistykset

Voiko yhdistyksen kokouksiin ja/tai äänestyksiin osallistua valtakirjalla? Olen nähnyt mainintoja että valtakirjat eivät kuulu yhdistystoimintaan.

Tähän löytyy vastaus Yhdistysrekisterin sivuilta https://www.prh.fi/fi/yhdistysrekisteri/usein_kysyttya.html#prh.ukk.item_6

K: Voiko yhdistyksen kokouksessa äänestää valtakirjalla?
V: Yksityinen henkilö ei voi käyttää äänioikeuttaan asiamiehen välityksellä ellei säännöissä ole niin määrätty. Säännöissä on siis yksityisten henkilöiden osalta oltava maininta valtakirjojen käyttämisoikeudesta, jos halutaan että he voivat äänestää valtakirjalla yhdistyksen kokouksessa.
Jäsenenä oleva oikeuskelpoinen yhteisö (esim. oy, ry, säätiö) sen sijaan käyttää äänioikeuttaan yhdistyksen kokouksessa valtuuttamansa edustajan kautta.