Pj ei pääse paikalle

Hallituksen jäsenet ovat vaatineet ylimääräistä hallituksen kokousta. Voiko kokousta pitää, jos puheenjohtaja ei tule paikalle? Varapuheenjohtajaa ei ole valittu.

Lähtökohtaisesti puheenjohtaja kutsuu kokouksen koolle, mutta jos puheenjohtaja ei sitä pysty tekemään, voi hallituksen jäsen sen kutsua. Tällöin kokouskutsu pitää mennä kaikille hallituksen jäsenille (myös puheenjohtajalle).

Hallitus on päätösvaltainen, kun yli puolet jäsenistä on paikalla. Jos puheenjohtaja ei voi kokoukseen osallistua, eikä varapuheenjohtajaa ole valittu, valitsee hallitus keskuudestaan puheenjohtajan johtamaan ko. kokousta. Tällaisia tilanteita helpottaa, että varapuheenjohtaja valitaan jo hallituksen järjestäytymisen yhteydessä.