yhdistystieto.fi Yhdistysarki helpommaksi yhdessä!

Keskustele ja kysy yhdistysasioista

Täällä suomalaiset yhdistysaktiivit keskustelevat yhdistystoimintaan liittyvistä asioista. Kysy kysymyksesi tai auta toisia asiantuntevalla vastauksellasi.

« Kaikki keskustelut

Ylimääräinen yleiskokous

Osa yhdistyksemme jäsenistöstä on vaatimassa hallitukselta ylimääräisen yleiskokouksen järjestämistä hallituksen henkilövalintaa koskien. Takanamme on reilusti 1/10 osa jäsenistöstä.
Kysymykseni on, että täytyykö tämän hallitukselle lähetettävän kirjeen allekirjoitukset olla ns. oikeat? Jokaiselta allekirjoittavalta jäseneltä on kirjallinen (sähköinen) lupa allekirjoitukseen, riittääkö se? Asumme kuitenkin ympäri Suomea.

On olemassa sähköistä allekirjoitusta tarjoavia palveluita ja sähköinen allekirjoitus täyttää vaatimukset. Palveluntarjoajia löytyy useita esim. hakusanoilla "sähköinen allekirjoitus" tai "electronic signature". Itse käytän ulkomaalaista palvelua HelloSign, joka täyttää vaatimukset.

Sähköpostikuittauksia yleisesti pidetään pätevinä, edellyttäen että niistä voidaan riittävissä määrin tunnistaa kuittaajan henkilöllisyys.

Riittävällä talonpoikaisjärjellä varustettu hallitus ei lähde kyseenalaistamaan sähköpostikuittauksia, jos niitä useilta yhdistyksen jäseniltä saadaan.

Uutta Pölytön yhdistys -blogissa

Yhdistysavaimen blogissa kirjoitetaan yhdistyksistä ja netistä.
Lue uusin kirjoitus tästä!